Lær hvordan du får gjort mer på jobb av mannen bak Google Design Sprint.

Hånda på hjertet: Får du gjort alt du burde gjøre eller flyr dagene unna? Mannen bak Google Design Sprint har laget et rammeverk med 80 øvelser for å hjelpe deg med dette. Vi ble effektive etter Jakes foredrag på Webdagene!

Kort om foredraget

Sånn får du bedre tid på jobben:

  • Jeg satt på gulvet og lekte med barna min. Den eldste sønnen min spurte meg: “Hvorfor sitter du på telefonen?” Plutselig gikk det opp for meg: “Jeg tror jeg har gjort noen feil i livet”. Så jeg tenkte tilbake i tiden, til da jeg hang med min far. Det var ingen telefon. Så jeg tok fram telefonen min og slettet alle appene mine, til og med Gmail, min store kjærlighet. Så prøvde jeg meg i en uke, uten noen apper.
  • Mordor hadde ikke sine hender i lommen min lenger, og det føltes deilig!

Designing time:

Husk dagen du fikk jobben du har nå. Du fikk starte med blanke ark. Så bygger kalenderen seg ut, og det handler plutselig mer om overlevelse enn noe annet. Hvordan skal man komme seg gjennom uka uten å bli truffet av en bil?

Laget et rammeverk de kaller “Make Time”:

  • Alle står fast mellom arbeidsverktøyene (Slack, kalender og e-post) og “The Infinity Pools”, medieplattformene med evige kilder av innhold, som Netflix, Facebook og Snapchat.
  • Sett deg et mål på morgenen, og identifiser hva som er viktig å få gjort den dagen. Og lag barrierer mot medieinnholdet og arbeidsverktøyene.
  • Det handler om å skifte fra å være produktiv til å være målbevisst. Og det finnes 80 øvelser i rammeverket som hjelper deg på veien.
  • Det er fort gjort å la øyeblikkene i livet fyke forbi som vage minner, om man ikke er tilstede. Det er din plikt å finne hva som er viktig for deg, og gi det tid.


Jake Knapp

Forfatter, foredragsholder og blogger