Kodeskolen (fullt)

Lær å kode på én dag!

Det er ikke bare kidsa som bør lære koding. Det er viktig at vi voksne også lærer oss å ta kontroll over teknologien som omgir oss, og forstå hva som ligger bak det vi ser på skjermen.

I løpet av dagen vil alle i denne workshopen ha kodet sin egen nettside og forstå hvordan den fungerer.

Hva sitter du igjen med?

Når du går fra workshopen, kan du forklare andre hva webbens grunnstoffer HTML, CSS og JavaScript er, OG vise fram en nettside du har laget. Stas, eller hva?

Vi skreddersyr workshopen for deltakerne, og du vil få mulighet til å komme med innspill i forkant, slik at du får svar på det du lurer på.

På timeplanen

  • Hvordan fungerer internett, egentlig?
  • Hva er en nettside bygget opp av? Vi introduserer deg til HTML, CSS og JavaScript.
  • Hva skiller språkene fra hverandre?
  • Vi koder hver vår enkle nettside med HTML og CSS

Du trenger

Alt du trenger er en egen datamaskin med en kode-editor. Vi sender deg enkle instruksjoner en uke i forveien, slik at du kan forberede deg ved å laste ned en kode-editor vi anbefaler.

Hvem passer workshopen for?

Kodeskolen passer for deg som har lyst til å lære å kode. Kanskje du har vært nysgjerrig en stund, men synes det virker vanskelig? Eller er du en av de som kjøper inn digitale tjenester og ønsker mer innsikt i hva som ligger bak? Vi gir nybegynnere en rask innføring i grunnleggende webutvikling.

Hvem

Elise Jakobsen er designer i Netlife. Hun er utdannet grafisk designer fra Kunsthøgskolen i Oslo og har undervist i koding. Elise jobber med det meste innen grafisk design, typografi og layout, pluss illustrasjon, animasjon og frontend-utvikling! Hun hadde lyst til å delta i hele designprosessen, så hun lærte seg like godt å kode selv. Typisk Elise!

Knut Melvær jobber som teknolog og utvikler i Netlife med bakgrunn som religionsviter. Han har undervist i teknologi og koding og er teknologikommentator i Sysla og Bergens Tidende. Du finner ham også på YouTube-kanalen Dataknut & Kodepoeten.

Tidspunkt: Onsdag 17. oktober klokka 09.00-15.00 (inkludert lunsj)
Sted: Oslo Kongressenter

Knut Melvær

Utviklerkompis
Sanity

Elise Jakobsen

Kodende designer
Netlife Design