En designers kjærlighet for havet

Siri fortalte oss historien om hvordan en designer oppvokst blant vakre åkre på landet havnet på en seilbåt midt i Stillehavet, med en gjeng engasjerte kvinner fra ulike land, bakgrunner og fagdisipliner. Gjennom en av jordas største oppsamlinger av plast, the Great Garbage Patch, hadde de et mål for reisen: få folk til å se at alt vi forbruker på land påvirker havene våre, våre økosystem og til slutt vår egen helse – og hvordan vi sammen kan peile ut en vei videre.

Video og presentasjonen fra Siri sitt foredrag vil ikke bli delt.

Kort om foredraget

En gjeng kuraterte kvinner seilte gjennom jordas største samling av plast, «The Great Pacific Garbage Patch». Som en omvendt produktreise skulle besetninga undersøke hvor alvorlig plastforsøplingen i Stillehavet er.

Underveis på turen ble alt av avfall og plast logget i det som heter Marine Debris Tracker, en oversikt over avfall i havet, som logges med bredde og lengdegrad, og type avfall.

Størstedelen av innhentingen av data ble gjort med en «manta trawl», som hang på siden av båten og samlet blant annet mikroplast fra havet.

– Du har en rolle i dette selv også.

Siri Østvold

Designer
Netlife Design