Design i algoritmens tidsalder

Maskinlæring er plutselig overalt, og designere må forte seg å ta oppgaven med å bygge AI-grensesnittene. Designer Josh Clark utforsker en rekke eksempler og kommer fram til 10 designprinsipper for å lage ansvarlige applikasjoner med maskinlæring. Vi lærte å bruke AI som designmateriale på jobben din, og hvordan vi kunne tilpasse oss maskinenes rare, uforutsigbare, eller ukorrekte konklusjoner. Og viktigst av alt, vi lærte å vaske vekk skjevheter i dataene våre, så vi kan skape en inkluderende verden fylt med respekt.

Kort om foredraget

– Jeg vil snakke om rollen til design i denne tiden hvor algoritmer og maskinlæring blir viktigere og vanligere.

  1. Eksperimenter. Intelligens som en service. Du trenger ikke å være en ekspert på databehandling for å leke deg med dette.
  1. Datapresentasjon. Omfavn usikkerheten. Maskinene vi bruker for å søke svar, som Google, har et problem med for høy selvtillit.
  1. Data bias. Maskinene vet bare det vi forer dem med. Søppel inn, søppel ut. «Let’s not codify the past». Det er risiko for at vi putter våre fordommer inn i koden vi lager i dag.
  1. Treningsdata. Hva er de ekte problemene vi bør løse? Om du ikke betaler for produktet du bruker, er du produktet selv. Men du er også dens treningsdata. Data vi tror er under vår kontroll, er ikke det.


Så ta ansvar! Sjekk om ting fungerer slik du hadde til hensikt, og bidrar til at verden går i den retningen vi vil. Om vi ikke bestemmer selv, bestemmer teknologien det for oss. Framtida bør ikke være drevet av seg selv.


Josh Clark

Gründer og interaksjonsdesigner
Big Medium